Стартира изграждането на Градската къпалня по Алея първа, научи Varna24.bg. От

...
Стартира изграждането на Градската къпалня по Алея първа, научи Varna24.bg. От
Коментари Харесай

Започва изграждането на Градската къпалня по Алея първа

Стартира построяването на Градската къпалня по Алея първа, научи Varna24.bg.  

От " Холдинг Варна " оповестяват, че в осъществяване на поетите задължения към Държавата по сертифицирания от Българската организация за вложения план Алея първа, стартира построяването на водовземно оборудване след влезнало в действие позволение за градеж, издадено от община Варна.

Техническият план планува осъществяване на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/- 50 метра с дебит 30 л./сек. и температура 50 С0. Строителните работи са предоставени на " Проучване и рандеман на петрол и газ “ АД гр. Долни Дъбник и ще продължат за интервал от 10 месеца.

Минералните води ще се употребяват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възобновяване и рехабилитация (Градска къпалня), част от капиталовия план Алея първа. На идващия стадий ще бъдат построени и плануваните информативен център, конферентни зали, центърът за водни спортове и морска археология.

Комплексът ще бъде по модела на минералните басейни на " Аква хаус " в курорта " Св.Св.Константин и Елена ".

Къпалнята ще се зарежда с термална вода и ще бъде построена върху повърхност от 4000 кв.м.  на  север от палмите на плажа пред заведението " Рапонги ".

Проектът планува на мястото да има минерални басейни за деца и възрастни, кални бани, сауна с аспект към морето, кабинети за лечебни разтривки и други екстри.

Авторите на плана дават обещание обаче цените да са изцяло налични за варненци и гостите на града.

Както съобщихме, до Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна беше показано съобщение за  " Изграждане на водовземно оборудване за рандеман на термоминерални води, за водоснабдяване на комплекс " Градска къпалня “, в аграрен парцел с повърхност 6 653 кв. м. “

Обществения обект ще съставлява  комплекс, ситуиран в м-ст " Буните ", регион " Приморски “, а възложител е " Холдинг Варна “ АД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР